School
for Justice.

Bouw mee aan School for Justice

Wat zou het een mooie wereld zijn als alle meisjes gelijke kansen zouden hebben. Helaas is dat nog lang niet het geval. Er zijn meisjes die worden ontvoerd, opgesloten en dagelijks meermalen verkracht. Sommigen zijn jong, héél jong…

Free a Girl bevrijdt wereldwijd minderjarige meisjes uit de prostitutie. Naast de bevrijdingen werken we hard aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby, bewustwording, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. Dit doen we samen met 14 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Laos, Irak, Brazilië en Nederland. De afgelopen 10 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van ruim 4.300 meisjes.

Onze focus ligt op de bestrijding van commerciële seksuele exploitatie van meisjes en het versterken van hun economische kansen door lobby en voorlichting. Dit laatste doen we voornamelijk door middel van bewustwordingscampagnes.

De School for Justice is een baanbrekend initiatief van Free a Girl. Binnen dit project worden de overlevenden van commerciële seksuele exploitatie opgeleid om bijvoorbeeld advocaat of officier van justitie te worden. Het is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau en biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna volgen ze een vijf jaar durende Rechtenstudie om zo hun Bachelor of Law te behalen. De studentes aan de School for Justice staan symbool voor verandering en dragen bij aan het beëindigen van het systeem van straffeloosheid.

Help deze meisjes hun stem te vinden en te vechten voor gerechtigheid!

freeagirl.nl/crowdfunding

Sabnam, student School for Justice:

“Ik was 9 jaar oud toen ik werd verkocht om in de prostitutie te gaan werken, waar ik enorm ben gemarteld. De daders zijn nooit gestraft en lopen nog altijd vrij rond. Daarom voel ik mij nog altijd gevangen.”