Jolanda.
Oskam.

 

Na een carrière in Marketing & Branding in de corporate sector combineerde Jolanda Oskam (1973) haar vaardigheden op het gebied van coaching, marketing & styling om zowel mannen als vrouwen te helpen hun persoonlijke en zakelijke doelen te bereiken. Dit doet zij vanuit haar full-service Business & Personal Presence bedrijf JOInspirations.

Dress to Impress

Om maar met de deur in huis te vallen: ‘Dé zakelijke outfit bestaat niet’. Zo dan is die mythe uit de wereld geholpen en kunnen we ons richten op hoe je je als zakenvrouw representatief en vooral authentiek presenteert. Natuurlijk zijn er bepaalde stijlcodes en trucjes die je kunt toepassen voor een stralende look. Puntje van je blouse in je broek of rok, een hoge taille voor optisch langere benen, key pieces aan je garderobe toevoegen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Jouw look is echter pas op en top stralend als wat je draagt aansluit bij wie je bent (karakter & persoonlijkheid) en je professie. Dat dus. En dat is een feestje elke dag opnieuw! Ik ben dan ook enorm blij dat ik vanaf nu dit feestje in iedere editie van dit mooie magazine met jullie mag vieren, immers samen is zoveel leuker.

Impact creëren

Wat mij betreft is kleding veel meer dan slechts een verpakking. Het is DE manier om jezelf te laten zien zoals je echt bent en wat jij wilt dat anderen van jou zien. Om jezelf stralend te presenteren vanuit jouw kern. Wat er dan gebeurt? Dan is jouw presence zowel innerlijk als uiterlijk in balans en draag je een krachtige en consequente boodschap uit. Dan lieve dames creëer je impact. Impact, noem het een indruk, een herinnering. Ik garandeer je dat jouw indruk een betekenis geeft aan wat je bij de ander raakt. Dat herken je ongetwijfeld. Denk maar eens terug aan de reden waarom je zelf met iemand in business gaat. Grote kans dat het, naast dingen als de juiste zakelijke en inhoudelijke match, te maken heeft met datgene wat de ander bij jou heeft geraakt. Zeker voor ons vrouwen een belangrijke motivator, ook of misschien wel juist in business.

Wat je draagt vs hoe je het draagt

Naast dat de kleding die je draagt moet aansluiten bij wie je bent is hoe je dit draagt essentieel, minstens zo belangrijk. Elementen als je houding, mimiek, oogopslag en uiterlijke verzorging bepalen het totaalplaatje en daarmee jouw Business & Personal Presence. Wees je daar bewust van op het moment dat je voor je kast staat en je outfit voor die ene afspraak selecteert. Denk aan wat het effect is wat je bij de ander teweeg wilt brengen. Weten wat een little black dress t.o.v. een broekpak in bijvoorbeeld bordeauxrood met zijden top doet met jouw uitstraling is dan een groot voordeel. Du moment dat je voor het een of het ander kiest, kies je ook voor hoe jij dit draagt. Zwart creëert afstand en een warme lichtere tint maakt je zachter. Waar bereik je het meest mee en wat wil je bereiken? Mijn advies: pas je kledingkeuze, stijl, uiterlijke verzorging (make-up, haar los of vast) en accessoires (schoenen, sieraden, tas) daarop aan. Deze keuzes bepalen zonder dat je je er zelf van bewust bent hoe je kleding draagt. Omdat je met kleding die bij je past – die echt JIJ is – zelf bepaalt wat je laat zien. Dress to Impress. Een feestje waarvan jij iedere dag opnieuw het stralende middelpunt bent. Ik wens je een heerlijk najaar met veel stralende, succesvolle business.