Makkelijk eten met Melanie.

Elke dag van de week een ander thema, dat maakt het wat makkelijker om weer een maaltijd op tafel te zetten voor drie hongerige pubers. Zo hebben we bijvoorbeeld Meatless Monday en Taco Tuesday. Deze laatste wordt het meest gewaardeerd. Hier een recept voor een heerlijke dikke chilisoep als Taco Tuesday variant.

 

 

Kip en Zoete Aardappel Chili met Knapperige Taco’s

Ingrediënten: (voor 4 personen)

olijfolie

1 grote ui

3 knoflooktenen, geplet en grof gesneden

500 gram kippengehakt (als je geen kippengehakt kunt krijgen kun je ook

de inhoud van kippen-worstjes gebruiken)

1 eetlepel chipotle kruiden ( als vervanging kun je ook taco kruiden gebruiken)

3 middelgrote zoete aardappelen

1 blikje tomatenpuree

150 gram quinoa

1,5 liter kippenbouillon

4 tortillas

Om te serveren:

dun gesneden plakjes avocado, koriander, crème fraîche en wat extra chipotle kruiden.

 

Verwarm wat olijfolie in een grote diepe pan en voeg ui, knoflook, kippengehakt, chipotle kruiden, zoete aardappel toe en bak dit ongeveer 10 minuten aan tot het kippengehakt bruin is.

Voeg de tomatenpuree toe en roer dit door het gehaktmengsel en laat even meebakken. Voeg de quinoa en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de quinoa en de zoete aardappel zacht zijn. De quinoa neemt veel vocht op dus als het geheel te dik is kun je nog wat bouillon toevoegen. Ondertussen bak je de tortillas 1 voor 1 knapperig in een koekenpan met wat olijfolie en snijd ze in vieren. Dien de dikke soep op in grote soepkommen en serveer met de plakjes avocado, de tortilla driehoekjes in de soep gestoken, crème fraîche, koriander en eventueel nog wat chipotle kruiden.